Ingen Europris- Cup denne våren

Styret har med tungt hjerte besluttet å avlyse årets Europris- Cup- arrangement. Dette skyldes for dårlig dekning på for mange aldersgrupper, noe som vil føre til at vi ikke kan gi det sportslige tilbudet som vi mener kreves. Dette er veldig synd, da dette har vært en årlig tradisjon i mer enn 20 år.

Vi må innse at vi konkurrerer mot stadig flere arrangement på vårparten innenfor både håndball, fotball og andre idrettslige og kulturelle aktiviteter. Kanskje ser ikke lagene på cupen som en naturlig åpning av fotballsesongen lenger, da det drives med fotball over en større del av året enn for bare noen få år siden. Uansett er dette veldig kjedelig.

Vi ser også en annen problemstilling, nemlig at lag slår seg sammen. Dette skaper blant annet en situasjon som for eksempel at en klubb melder på fire lag i samme klasse. Tidligere kunne dette vært fire lag fra ulike klubber. Dette er bare ett eksempel, men det viser noe av utfordringen vi har når nedslagsfeltet ikke er større enn det er. Vi er ikke alene om å oppleve dette. Denne helga skulle gutter 2006 i håndball spille turnering på Raufoss. Laget ble trukket, da en erfarte at man fikk kun to kamper, begge mot samme lag. Det er ikke morsomt å presentere opplegg som preges av dette, og da har styret i Lena IF vedtatt at det er bedre å avlyse, enn å føle at en har gjennomført et arrangement som ble litt ”klamt”, og som kanskje ville gjort det enda vanskeligere å prøve på nytt.

Styret i Lena IF tar gjerne imot tanker og meninger rundet dette, og om vi kan gjøre konkrete grep for at vi igjen kan arrangere en turnering. Meninger og forslag kan sendes til erlandaamodt@hotmail.com, og vil bli behandlet som styresaker.

Det er lagt ned veldig mye godt arbeid på treningssiden i fotball i vinter. Nå nærmer det seg seriestart. Vi ønsker trenere, spillere, lagledere og foresatte lykke til med årets sesong! Vi ser fram til mye fotballmoro i mange måneder framover! Men før serien begynner: Husk dugnad lørdag 25. april kl. 10:30

På vegne av styret i Lena IF

Erland Aamodt

Lena Idrettsforening har gleden av å innby dere til

Europris-Vårcup 2015

Turneringen er åpen for følgende årsklasser

G/J 06 (f.2009)

G/J 07 (f. 2008)

G/J 08 (f. 2007)

G/J 09 (f. 2006)

G/J 10 (f. 2005)

G/J 11 (f. 2004)

G/J 12 (f. 2003)

G/J13/ 14 (f. 20002-2001)

G/J 15/16(f.2000-1999)

Påmelding:

Samlet påmelding fra klubben skal skje på eget påmeldingsskjema, (vedlegg 1) innen 15.03.2014 til svendage@svendage.no

Ved spørsmål ring Svend Åge 48896960

Påmeldingsavgiften er kr 700,- pr. lag hver klubb stiller med.

Et lag registreres som påmeldt den dato vi mottar påmeldingsavgiften.

Denne betales til vår bankgiro konto: 2050. 09. 02389

Husk å merke med lag og klubb.

Vi ber også om at spilleroversikten for de enkelte lag påføres skjemaet i vedlegg 2 og leveres i sekretariatet før lagenes første kamp

Puljer og spilletid

G/J 06 – G/J 12

Lagene deles inn i puljer og kampene spilles etter vanlig seriesystem.

Spilletiden er 1x15 minutter uten sidebytte i klassene G/J 06 – G/J 10

Spilletiden er 1x15minutter uten sidebytte i klassene G/J 11 – G/J 12

Det kåres ingen vinnere i disse klassene.

Antall kamper pr. lag:

Minimum 4 kamper pr. lag.

G/J 13-16

Lagene deles innledningsvis i puljer og kampene spilles etter vanlig seriesystem. Det gis 3 poeng for seier og 1 poeng ved uavgjort resultat. Sluttspillet avvikles etter cupmetoden med semifinaler og finaler. Spilletiden er 1x20 minutter uten sidebytte. Vi tar forbehold om endringer.

Antall kamper pr. lag:

Minimum 4 kamper pr. lag.

Reglement:

Hvert lag i alle klasser består av 1 keeper og 4 utespillere. Det er tillatt å bruke 11 spillere pr. lag. For fullstendig kampreglement: www.lenaif.no

Kampene spilles i Totenhallene på håndballbaner.

Kampdager:

Årets Vårcup vil bli spilt i tidsrommet fredagskveld med start ca kl. 16.30-17.00 til 22.00. Lørdag og søndag 09.00-20.00. Arrangøren vil ta hensyn til de lag som har lengst reise i forhold til det å sette opp tidspunkt for de første kampene.

Hver klasse vil spille ferdig sin turnering i løpet av en dag. Kampdager avgjøres etter antall påmeldte lag i hver klasse.

Kampoppsett:

Endelig kampoppsett sammen med kampreglement vil bli lagt ut på www.lenaif.no ca. en uke før turneringa starter. Vi tar forbehold om minimum 5 påmeldte lag i hver årsklasse. Blandingslag (jenter og gutter) blir satt opp i gutteklassen.

Premiering:

Individuell premie til alle spillere G/J 06 – G/J 12